בחרתי הפעם לכתוב על צביעת רקמות על מנת שתדעו שאפשר גם אחרת:
במקום להשתמש בקסילן, העלול להזיק לבריאותנו, אפשר להשתמש במוצרים הידידותיים שלנו בתהליך קיבוע רקמות בפראפין, להגיע לתוצאות מעולות וכל זאת תוך שמירה והגנה על עצמנו.לפני שאפרט על הפתרון המתאים להחלפת הקסילן, אתאר בכמה מילים את התהליך.הכנת בלוק הפראפין והחיתוך במיקרוטום הינה עבודה רגישה ועדינה הדורשת מיומנות, ניסיון וסבלנות. אפשר להיתקל בבעיות כמו בלוק פראפין רך מידיי, קשה מידי או שביר, או כשהפראפין מכיל עדיין שיירי ממסים מהשלבים הקודמים בתהליך. קבלת תוצאות הדירות ויציבות אפשרית רק בשימוש בסולבנטים איכותיים, בפראפין שנבדק ומתאים במיוחד להיסטולוגיה וכמובן בעבודה בפרוטוקול נכון. כל אלה יכולים לחסוך הכנות חוזרות במידה וחלו תקלות במהלך התהליך, חסכון בזמן ובעלויות ושימוש נכון בדוגמאות חשובות ויקרות ערך.
חיתוך בעזרת מיקרוטום נעשה לרוב בעובי של 3-5 מיקרון, ולאחר מכן העברה בעדינות לאמבט מים חמים לשם ישור הקמטוטים שנוצרו מהחיתוך. משתמשים בסליידים מצופים בקולגן או בחומר אחר שמאפשר ספיחה טובה יותר של הדוגמה לסלייד, מכיון שהיא עלולה להחליק מהזכוכית וזה יכול להיות בעיתי לתפוס אותה שוב. לאחר שהדוגמאות התישרו ונאספו על גבי הסלייד מניחים אותן ליבוש. לאחר מכן ממיסים את הפראפין ב 70C, ומכאן ממשיכים לפי הפרוטוקול במעבדתכם עם אתנול, פרופנול, אצטון או לרוב – בקסילן:
היתרון בקסילן הוא שבנוכחותו הפראפין עוזב את הדוגמה מהר מאד וביעילות (deparaffinization). תכונה זו של הקסילן הפכה אותו לממס הסטנדרטי בהיסטולוגיה. קיימות דרגות שונות של קסילן, כאשר שימוש בדרגות נמוכות יכול להשפיע על איכות הצביעה. ניתן להשתמש בקסילן שימוש חוזר, אך צריך תמיד לזכור ששימוש חוזר יכול להוריד את איכויות הצביעה, לכן יש להחליף אותו בחדש כשהצביעות עלולות להיפגע.
הבעיה בקסילן היא שהוא חומר מסוכן ומתלקח, מזיק לבריאות ולעור ומתאדה באויר בקלות עם ריח אופיני. במעבדות חובה שיהיה איוורור מתאים ועבודה עם קסילן חייבת להיעשות במנדף. ממסים ארומטים כמו קסילן ידועים ביכולתם לפגוע בכבד, במערכות המטופויטיות ולימפטיות בחשיפה אינטנסיבית.
רשויות הבריאות והסביבה מחייבות אותנו לעמוד בדרישות הרגולטוריות המחמירות בעבודה בקסילן ומכאן עלה הצורך למצוא לו תחליף יעיל, ידידותי ולא ארומטי.
איזופראפינים מסוגלים להמיס את הפראפין, מה שבעצם הקסילן עושה, והינם בעלי אופי מעט שומני ולכן רגישים למגע עם מים. זהו חומר חסר ריח, שקוף, מסיס ברוב הסולבנטים האורגנים ואינו מסיס במים. במהלך הפיתוח הוכח כי השימוש ב ®Neo-Clear מביא לאותן תוצאות מצביעה בשימוש בקסילן אך ללא התופעות הבעיתיות שלו. כמו כן, ל ®Neo-Clear יש מידת אידוי נמוכה מזו של קסילן, מכאן שלא צריך לעשות שינויים בפרוטוקול.
המבנה של ®Neo-Clear
כדי להשיג תוצאות אופטימליות של צביעה מומלץ להשתמש ב Neo-Mount™ ל mounting, חומר שמותאם במיוחד להשלמת הצביעה שנעשית עם Neo-Clear®, מה שיבטיח קבלת צביעות ברורות וחדות. יש להיפטר מעודפי ה Neo-Mount™ ע"י הנחתם על גבי נייר ממברנה/סופג למשך דקה. לא קיים סיכון שהדוגמה תתיבש מכיון ש ®Neo-Clear לא מתאדה בקלות והוא מעט שומני. תרצו להתנסות ב- Neo-Clear® או ב - Neo-Mount™?אם כן, פנו אלימירב [email protected]
Neo-Clear®
Neo-Mount®