לאחרונה חיידק הסלמונלה עשה קמבק וחזר לכותרות, בפוסט הבא נלמד להכיר את הסלב ישן חדש הזה וכיצד ניתן לזהות אותו.סלמונלה הינו אחד מהגורמים הנפוצים ביותר להרעלות מזון ברחבי העולם, החיידקים הינם בעלי שוטונים המאפשרים להם תנועה עצמית וכן מעטפת המאפשרת להם להתגונן מתנאי סביבה קשים וכך לחמוק בעצם ממערכת החיסון.לסלמונלה מספר זנים ולא כולם גורמים למחלות, זנים מסויימים יכולים לגרום לתסמינים קלים יחסית המתבטאים בעיקר בשילשולים, כאבי בטן וחום, סימפטומים אלו חולפים כמעט תמיד ללא טיפול אולם אוכלוסיות בעלות מערכת חיסון מוחלשת נמצאות בסיכון גבוה יותר שלעיתים דורש טיפול אנטיביוטי.החידק נמצא בחומרי הגלם של תעשיית המזון (בשר, ביצים וחומרים צמחיים ).עמידותו של החיידק לייבוש בשילוב עמידותו הגדולה לחום (לאחר הייבוש) הופכים את הסלמונלה לבעיה אפשרית ברוב סוגי המזון, בייחוד במזון יבש/חצי יבש.התפרצויות עיקריות של סלמונלה בעולם :
התקנות במדינות רבות מגדירות מגבלות על נוכחות סלמונלה במזון ,בדר"כ התקנה קובעת איסור של נוכחות סלמונלה ב 25 גר מזון.קיימות שיטות העשרה ובידוד שונות לסלמונלה בהתאם לתקנות השונות המקובלות במדינה בה המזון נבדק, בטבלה מטה מספר שיטות עדכניות :
לחברת MERCK מגוון מוצרים להעשרה, זיהוי ובידוד של החיידק ובניהם :
• את לימודי ההשלמה לתואר מהנדס ביוטכנולוגיה וכימיה B.Tech ביצע אורי באוניברסיטת אריאל, ואת התואר השני ,מוסמך במדעי הרפואה בתחום תורשת האדם ורפואה מולקולרית ביצע באוניברסיטת תל אביב
• עבודת התזה נערכה בהנחייתה של פרופסור שקלאי מהמחלקה לתורשת האדם ורפואה מולקולרית, הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א, בנושא "The effect of low oxygen environment on muscle cells". שימוש במודלים המתבססים על עבודה עם תרביות תאים ובעלי חיים.
בתקופת התזה אורי היה שותף למחקר נוסף עבור המחלקה לניתוחי חזה, ביה"ח אסף הרופא, צריפין, בנושא "Pulmonary alveolo-capillary pore diameter after lung resection in rats". בה פיתח מודל לאנליזה של קוטר נקבים הנוצרים כתוצאה מניתוחי ריאה.
• לאורי נסיון של שנתיים בתור מהנדס תהליכי תסיסה בחברת אינסייט, חברת מו"פ ביוטכנולוגי, פארק המדע רחובות. תפקיד בו היה אחראי על בניית קונסטרוקטים המקודדים לייצור חלבונים רקומביננטים שונים, שיבוטם במערכות ביטוי שונות, התאמת תהליך תסיסה וכן פיתוח תהליכי הפרדה וניקוי ראשוניים של חלבונים.
• בשנת 2010 הצטרף אורי לחברת מרקורי לתפקיד Tech Supportבו נתן מענה לפניות ושאלות לגבי מוצרי MERCK השונים. בשנת 2012 בזמן האינטגרציה בין חברת MERCK לחברת MILLIPORE קיבל אורי את תחום ניהול מוצרי מיקרוביולוגיה, במסגרת תפקיד זה השתתף אורי במגוון קורסים והכשרות וכן התמקצע בתחום הוולידציה והוכשר למתן שירותי וולידציה באתר עבור מגוון מוצרי מיקרוביולוגיה של חברת MERCK.