מים משמשים במעבדה המיקרוביאלית בכמה סוגי שימושים; השימוש הקלאסי והנפוץ ביותר- הכנת מצעי מזון, והמידע המובא כאן מתייחס לשימוש זה.לשימושים נוספים כמו אלקטרופורזה של נוקלאוטידים או חלבונים, שימושי ביולוגיה מולקולרית PCR או Southern, Northern, and Western blotting יש להשתמש בדרגת שימוש שונה.ההשפעה של מים על גידול מיקרוביאלי נחקרה ותועדה רבות, ומכאן גם נגזר תקן ה ISO 11133:2014. בקצרה מאחר ו99% מתכולת מצעי המזון למיקרוביולוגיה הם מים, איכות המים הינה קריטית. לדוגמא: חומר אורגני במים או זיהום מיקרוביאלי (הגם אם עובר עיקור באוטוקלב להכנת המצע) משנה את הרכב המצע המוגדר, ומעשיר אותו.כדי להכין מצע מוגדר, כדאי להשתמש במים נקיים מנוטריינטים (רמה נמוכה של חומר אורגני), מחומרים רעילים, מתכות כבדות, ורמה נמוכה של יונים.תקן הISO מגדיר
לשירותכם בכל עת,
מרקורי מוצרי מדע ותעשיה בע"מתכלת קובצ'י רבינוביץ Product Specialist / Lab Water052-3632489 [email protected]
מחברת המאמר תכלת קובצ'י רבינוביץ בוגרת תואר ראשון B.Sc. ושני M.Cs בהנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון.• במסגרת עבודת המחקר לתואר השני, הכירה ועבדה במגוון של טכנולוגיות מתחומי הכימיה והביולוגיה. מתחומי הכימיה, בעיקר סינתזת פפטידים solid phase peptide synthesis, HPLC אנליטי וסמי פרפרטיבי, כולל LCMS; מתחומי הביולוגיה עבודה עם חיידקים, MIC ובדיקת פיתוח עמידות לחומרים אנטי מיקרוביאלים, ומעט עבודה עם תרביות תאים.• תכלת עובדת במרקורי מ 2009 ומכירה היטב את צרכי הלקוחות בתחומים השונים, על פי אופי העבודה במעבדות השונות החל ממעבדות פארמה ועד למעבדות אקדמיה. בשנים 2009-2012 כמנהלת מכירות לתחומי הכימיה, בהמשךמ 2012 עד 2015 כמנהלת מכירות למוצרי מדעי החיים והחל מ - 2015 כ - Product specialist לתחום מערכות המים.• במהלך השנים כמנהלת מכירות השתלמה תכלת במגוון נושאים מקצועיים בתוך מרקורי, וכן מ - 2016 ועד היום משתלמת תכלת בקורסים מקצועיים המועברים במטה Merck Millipore בצרפת, בתחום המים למעבדות.בהשתלמויות אלו משתתפים מנהלי מוצרים מתחום המים למעבדות מכל העולם, תכלת אחראית להבאת הידע העדכני והרלוונטי ביותר ללקוחות בארץ.