סינון היא אחת הפעולות הנפוצות ביותר במעבדה, יש לבצע אותה בצורה נכונה ומדויקת על מנת שלא נוסיף חלילה אי ניקיונות לדוגמא.
כאשר בוחנים את עמידות הממברנה לדוגמא יש להתייחס גם לעמידות ההולדר עצמו, לעיתים פילטר סביבון אינו מספיק עמיד ויש לשקול שימוש בהולדרים שונים מפולימרים עמידים, מתכות או זכוכית.
לכל סוג ממברנה ערכי קישור אנליט שונה, כמובן תלוי באופי הדוגמאכמות קישור אנליט לממברנה מסוג PTFE נמוכה מזו של ממברנת NYLON ולכן מומלצת יותרכאשר מדובר בדוגמא בנפח קטן לנתון זה יש משמעות רבה.מסיבה זו יש גם לבחור את הקוטר הנכון של הממברנה:
למידע נוסף ויעוץ בבחירת הפילטר הנכון לדוגמא שלכםאשמח שתפנו אליתגל זק מנהלת מוצרי כימיה052-3632729[email protected]
מחברת המאמר, תגל זק בוגרת תואר ראשון B.Sc. במדעי החיים מאוניברסיטת תל אביב.• תגל זק עבדה כתועמלנית רפואית בחברת Abbott בתחום ההרדמה ובתחום המחלות הזיהומיות.• תגל עובדת במרקורי משנת 2002 במהלך השנים עבדה במגוון תפקידים בחברה ומכירה היטב את צרכי הלקוחות בתחומים השונים: משנת 2005 עובדת כמנהלת מכירות בתחום הכימיה עם מומחיות במוצרים המותאמים למעבדות פארמה ומעבדות כימיה. כמו כן במכירות בתחום מכשור אנליטי HPLC, GC. משנת 2017 מנהלת תחום כימיה. תחום זה כולל כימיקלים למעבדות באפליקציות שונות, כרומטוגרפיה ומוצרי מיליפור לפתרונות סינון שונים•• תגל זק השתתפה בקורסים והשתלמויות בחברתMERCK בתחומים: ,Advanced Analytics כרומטוגרפיה ודיגום אוויר מיקרוביאלי וכן בהשתלמות בתחום כרומטוגרפיה גזית בחברת Bruker.