מי השתיה שלנו נבדקים באופן שוטף ע"י חברת מקורות ומשרדי הבריאות, אך לא רק מי השתיה נבדקים...בדיקות רוטיניות נעשות גם במי בריכות, מי מאגרים ומי תהליך לייצור מזון משקאות ותרופות.
חדשות לבקרים אנו שומעים על זיהומים האם אכן הזיהום נובע מהמים? האם קיימת בעיה בטכנולוגיית הבדיקה?
בדיקות חיידקים במים נעשות ע"י טכנולוגיה שנקראת membrane filtration, מעבירים כמות מדודה וידועה של מים דרך פילטר סטרילי בעל פורות של 0.45 מיקרון, שימוש בגודל פורות אלו מאפשר מעבר של מים דרך הממברנה ובמידה ונמצאים חיידקים הם נשארים על פני הפילטר. לאחר הסינון מניחים את הממברנה על פני צלחת אגר המאפשרת מעבר נוטריאנטים לחיידקים ותומכת בגידול שלהם, שיטה זאת הינה שיטה כמותית מאחר ומאפשרת לנו לדעת מספר מושבות בכמות מדודה של מים.
אך מי יכול להבטיח לנו שהזיהומים הגיעו מהמים ?
בשיטת דיגום זאת קיימות מספר נקודות מגע של הדוגם עם הממברנה בשלבים שונים של הבדיקה ויתכן כי באחת מנקודות המגע יכנס זיהום לדגימה מצד הדוגם ובעצם יביא לנו ל false positive של הבדיקה.
לחברת Merck קיימות מגוון טכנולוגיות לבדיקות מים שניתן לחלק אותם לפי מספר שלבי אינטראקציה של הדוגם עם הממברנה כפי שניתן לראות בתרשים הבא:
הפתרון הפשוט ביותר הינו ממברנות שארוזות בנפרד, בפתרון זה הדוגם בא במגע עם הממברנה 5 פעמים!
הפתרון המתקדם ביותר שהוא מערכת ה Milliflex plus pump מאפשר העברה של הממברנה ללא מגע בכלל מצד המשתמש דרך זו מאפשרת לקבל את התוצאה האמינה ביותר.
קישור לסרטון מיליפלקס
כמובן שככל שהפתרון מתקדם יותר המחיר לבדיקה עולה בהתאם ולכן עדין במרבית המקומות שעושים בדיקות מים משתמשים בפתרון הפשוט ביותר, בייחוד אם נעשות עשרות עד מאות בדיקות ביום.
הפתרונות המתקדמים ישימים בעיקר בחברות מזון ומשקאות וכן בחברות תרופות שם יש חשיבות עליונה לקבלת תוצאה מהימנה מאחר וקבלת תוצאה חיובית בבדיקה יכולה להביא לפסילה של אצוות ייצור שלמה ונזק עצום לחברה המייצרת.
לחץ כאן כדי להמשיך לקרוא על פלטפורמת Milliflex
בפוסט הבא נדון בחשיבות השימוש במדיום הגידול המתאים לבדיקות המים.
כמובן שאשמח לענות על כל שאלה בנושא בטלפון או במייל.
אורי[email protected]
• את לימודי ההשלמה לתואר מהנדס ביוטכנולוגיה וכימיה B.Tech ביצע אורי באוניברסיטת אריאל, ואת התואר השני ,מוסמך במדעי הרפואה בתחום תורשת האדם ורפואה מולקולרית ביצע באוניברסיטת תל אביב
• עבודת התזה נערכה בהנחייתה של פרופסור שקלאי מהמחלקה לתורשת האדם ורפואה מולקולרית, הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א, בנושא "The effect of low oxygen environment on muscle cells". שימוש במודלים המתבססים על עבודה עם תרביות תאים ובעלי חיים.
בתקופת התזה אורי היה שותף למחקר נוסף עבור המחלקה לניתוחי חזה, ביה"ח אסף הרופא, צריפין, בנושא "Pulmonary alveolo-capillary pore diameter after lung resection in rats". בה פיתח מודל לאנליזה של קוטר נקבים הנוצרים כתוצאה מניתוחי ריאה.
• לאורי נסיון של שנתיים בתור מהנדס תהליכי תסיסה בחברת אינסייט, חברת מו"פ ביוטכנולוגי, פארק המדע רחובות. תפקיד בו היה אחראי על בניית קונסטרוקטים המקודדים לייצור חלבונים רקומביננטים שונים, שיבוטם במערכות ביטוי שונות, התאמת תהליך תסיסה וכן פיתוח תהליכי הפרדה וניקוי ראשוניים של חלבונים.
• בשנת 2010 הצטרף אורי לחברת מרקורי לתפקיד Tech Supportבו נתן מענה לפניות ושאלות לגבי מוצרי MERCK השונים. בשנת 2012 בזמן האינגרציה בין חברת MERCK לחברת MILLIPORE קיבל אורי את תחום ניהול מוצרי מיקרוביולוגיה, במסגרת תפקיד זה השתתף אורי במגוון קורסים והכשרות וכן התמקצע בתחום הוולידציה והוכשר למתן שירותי וולידציה באתר עבור מגוון מוצרי מיקרוביולוגיה של חברת MERCK.