הצלחה בבדיקה פוטומטרית תלויה בהכנת הדוגמא, איך להכין את הדוגמא?
הנחיות והמלצות להכנת דוגמאות:1. לקיחת הדוגמא -השלב הראשון והחשוב ביותר לקבל תוצאות נכונות הנו לקיחת הדוגמא. ראשית יש לבחור את אתר הדגימה המתאים ביותר. יש לזכור, כי הפרמטר הנבדק יכול להיות בריכוזים שונים במקומות שונים ובזמנים שונים.בדיגום, צריך לבחור בין שיטות ידניות לשיטות אוטומטיות. תמונה אמיתית של ההרכב הממוצע ניתנת להשגה רק במקרים בודדים מתוך כל הדגימות שנאספו ולכן הבחירה בין שיטה ידנית לאוטומטית הנה קריטית.מיכלי פלסטיק נקיים עם נפח של 500 מ"ל או 1000 מ"ל מתאימים לאיסוף דגימות. מומלץ, לשטוף את המיכל מספר פעמים בדוגמא, ולאחר מכן למלא את המיכל עד הסוף ולסגור את הפקק. בכך, למנוע כניסת בועות אוויר.המיכלים צריכים להיות מוגנים מפני השפעות חום ואוויר ולאחר מכן יועברו טיפול אנליטי לפי הצורך. באם הדוגמא מועברת לבדיקה מידית יש צורך לשמור במקרר בטמפ 2-5 מעלות צלזיום ובאם הבדיקה תעשה במועד אחר, ניתן לשמר בשיטה כימית.
2. בדיקות ראשוניות -תוצאות מדידה נכונות ניתנות להשגה רק בתחום המדידה המפורטים עבור כל פרמטר יחיד. באם מדובר בתמיסה של כמה פרמטרים , רצוי לקבוע באם ריכוז המדגם הוא אכן בטווח המדידה המצוין ונמצא בריכוז אידאלי באמצע טווח. מיהול הכרחי במקרה שידוע מראש שהטווח גבוה מהערכים הנמדדים.אנו ממליצים על MQuant- סטריפים בטווחים שונים לפרמטרים שונים עבור קביעת ריכוז התחלתי.3. מיהול -מיהול של דגימות הכרחי משתי סיבות:ריכוז הפרמטר הנבדק הנו גבוה מידי, נמצא מחוץ לתחום המדידה.חומרים נוספים הנמצאים בתמיסה מפריעים לבדיקה (כמו הפרעות מטריקס)להלן אמצעים להכנת המיהולים:כלי מיהול בנפחים שונים כמו 50 מ"ל, 100 מ"ל .. פיפטות מכוילותמים מזוקקיםרק הכנת מיהול נכונה תביא לתוצאות מדויקות.לדוגמא: מיהול של 1:50. מומלץ לקחת כלי מיהול ל- 50 מ"ל. לשים 1 מ"ל של הדוגמא ולהשלים עם 49 מ"ל מים מזוקקים.
The dilution factor (DF) resulting from the dilution procedure is calculated as follows
4. סינון -דוגמאות צבועות ועכורות דורשות טיפול מקדים לפני בדיקתן בספקטרופוטומטר. ההשפעה של העכירות גורמת לקריאות גבוהות.יש להקפיד כי חומר הנבדק אינו מופיע בחומר המושעה, במקרה הזה יש צורך לפרק את הדוגמא על מנת למצוא עוד מהחומר הנבדק.תרכובות נמצאות בצורה לא מומסת (למשל, אמוניום ניטראט, ניטריט, כלור, כלור ציאניד, פלואוריד,orthophosphate, סולפט) לכן יש צורך לסנן קודם.ניתן לסנן דרך נייר פילטר פשוט גודל 0.45 מיקרומטר, עבור סינון עדין.
6. המוגינציה -על מנת להבטיח כי הדוגמא מייצגת את נוכחות החומר הנבדק, הדוגמא צריכה להיות הומוגנית.ההמוגינציה חייבת להתבצע באמצעות בלנדר מהיר, 2 דקות ב- 5000-20,000 סל"ד.
7. פירוק -החומר הנבדק יכול להופיע כיון או כחלק מתרכובת או כחומר מוצק.
האופן שבו החומר הנבדק יוכן לבדיקה לפי המצאותו במדגם.להלן מדגם בשפכים המכילים נחושת:
פירוק גורם להמצאות החומר הנבדק במדגם. ברב המקרים,חומצות מחמצנות את החומר בתרכובת לרכיביה. במקרים מיוחדים, כמו בפירוק חנקן כללי, פירוק אלקלי יותר יעיל. סוג הפירוק נקבע לפי החומר המתפרק.אנו מציעים קיט מוכן לפירוק : Spectroquant ® Crack Set 10 and 20מצ"ב טבלת התאמת הקיטים:
תהליך הפירוק דורש מכשיר תרמוראקטור- Spectroquant ®Thermoreactor , אנו מציעים שלושה סוגים: 12 מבחנות – TR320, 24 מבחנות- TR420, 24 מבחנות עם שני גופי חימום- TR620.במקרים של דוגמאות מזוהמות, הפירוק נעשה ע"י חומצות מרוכזות ואמצעי פירוק נוספים.הצורך לפירוק ניתן לבדוק על פי התרשים:
אשמח לענות לשאלותבברכה,דקלה[email protected]