אורגניזמים מקלקלים יכולים להיות ספציפיים מאוד מוצרים בודדים או מפעליים מייצרים ולכן זיהוים יכול להיות קשה בעזרת שיטות גנריות. עם זאת, ישנם מקלקלים טיפוסיים: קבוצות או מינים בודדים של מיקרו אורגניזמים אשר גורמים לקלקול של משקאות מסוימים, במהלך הייצור או במוצר המוגמר.
חברת מרקורי מציעה מגוון רחב של מצעי מזון לגידול אורגניזמים מקלקלים האופיניים ביצור משקאות , כגון שמרי בר בבירה, Brettanomyces / Dekkera ביין, Alicyclobacillus במיצים ותרכיזים, משקאות קלים ומוצרים מבוססי פירות .