פירוגנים הינם קבוצה הטרוגנית של חומרים מעוררי חום, הקבוצה מורכבת גם מחומרים מיקרוביאליים וגם שאינם מיקרוביאליים. החזקים ביותר הידועים ביותר הם אנדוטוקסינים או ליפופוליסכרידים שהם רכיבי קיר התא של חיידקי גרם שלילי. חיידקי גרם חיוביים הם גם מקורות של פירוגנים כמו גם חלקיקים של שמרים ווירוסים. פירוגנים שאינם מיקרוביאליים מקורם לעיתים קרובות מסביבת הייצור. חלקיקים קטנים של חומרי אריזה הם דוגמה טיפוסית.
לפיכך, חובה עבור היצרנים להבטיח כי ריכוז הפירוגן לא יעלה על גבולות מסוימים. בדיקות סטריליות לא יכול לענות על דרישה מאחר ורוב הפירוגנים נוכח גם לאחר חיסול כל המיקרואורגניזמים.
קיימות שלוש שיטות בדיקה: בדיקת RPT, בדיקת LAL ושיטה המבוססת על דם אנושי או מונוציטים אנושיים.