אין כמעט שבוע שבו לא יורדים מוצרי מזון מהמדפים, בשל הימצאות זיהומים, חלקם עלולים לסכן חיים.המקור מספר אחד לזיהומים בייצור מזון הינו העובדים במפעלמספיק בעיטוש, שיעול או מגע ידיים של עובד, כדי להדביק פס ייצור שלם בחיידקים. צריכה של המזון הנגוע גורמת ברוב המקרים שלשול, כאבי בטן וחום גבוה.
במקרים קשים, במיוחד אצל תינוקות קשישים או אלה בעלי מערכת חיסון פגועה,עלול החיידק לחדור לזרם הדם ולגרום לזיהום כללי המהווה סכנת חיים.החיידקים השכיחים ביותר בתעשייה זאת הינם הסלמונלה, שיגלה, אשריכיה קולי וליסטריה,כמובן שהרשימה ארוכה יותר ויש עוד מספר פתוגנים נוספים.חיידקים אלו מהווים כאב ראש גדול לתעשיית המזון, כי התגלות של זיהום במוצר יכולה להביאלריקול משמעותי של המוצר, נזק כספי גדול לחברה וכן נזק תדמיתי לא מבוטל.מסיבה זו יש חשיבות גדולה באיתור מוקדם של הזיהומים לפני שהם מגיעים למוצר הסופי, נארזים ומופצים לרשתות השיווק.לאחרונה אנחנו במרקורי התחלנו לייצג חברה שווצרית בעלת פתרונות מהירים לזיהוי סביבתי של פתוגניםכלומר ביצוע בדיקות בסביבת העבודה במטרה לאתר באם קיים סיכון שהפתוגן יגיע למוצר הסופי.הטכנולוגיה מאפשר ביצוע בדיקות באתר ללא צורך בשליחה למעבדות חיצוניות, הבדיקה עצמה פשוטה ביותר ולא מצריכה מעבדה או הכשרה של טכנאים לשם ביצועה כמובן שבמקביל ישנו חשש גדול בביצוע בדיקות באתר והוא יצירת זיהום בעקבות העשרת החיידקים בזמן הגידולאך לחברה פתרון גם לדאגה זאת
נכון להיום יש 3 קיטים זמינים :קיט סלמונלהקיט ליסטריהוקיט לאשריכיה קולי
לקיטים אלו קיים אישור AOAC החברה בתהליך פיתוח וייצור של קיטים נוספים בינהם:קוליפורמים, ספירה כללית, סטפילוקוקוס, קמפילובקטר ועוד...כל הקיטים הזמינים מאפשרים קבלת תוצאות תוך 24 שעותלינק לאתר היצרן https://www.nemistech.com/
אתם מוזמנים לפנות אליי בכל שאלה וכמובן לתיאום הדגמה
לשירותכם
אורי חזוםמנהל תחום ביומוניטורינגטלפון 054-2478797מייל [email protected]מחבר המאמר, אורי חזום, בוגר לימודי הנדסאי ביוטכנולוגיה וכימיה במכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה• את לימודי ההשלמה לתואר מהנדס ביוטכנולוגיה וכימיה B.Tech ביצע אורי באוניברסיטת אריאל, ואת התואר השני, מוסמך במדעי הרפואה בתחום תורשת האדם ורפואה מולקולרית ביצע באוניברסיטת תל אביב• עבודת התזה נערכה בהנחייתה של פרופסור שקלאי מהמחלקה לתורשת האדם ורפואה מולקולרית, הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א, בנושא "The effect of low oxygen environment on muscle cells". שימוש במודלים המתבססים על עבודה עם תרביות תאים ובעלי חיים.בתקופת התזה אורי היה שותף למחקר נוסף עבור המחלקה לניתוחי חזה, ביה"ח אסף הרופא, צריפין, בנושא "Pulmonary alveolo-capillary pore diameter after lung resection in rats". בה פיתח מודל לאנליזה של קוטר נקבים הנוצרים כתוצאה מניתוחי ריאה.• לאורי נסיון של שנתיים בתור מהנדס תהליכי תסיסה בחברת אינסייט, חברת מו"פ ביוטכנולוגי, פארק המדע רחובות. תפקיד בו היה אחראי על בניית קונסטרוקטים המקודדים לייצור חלבונים רקומביננטים שונים, שיבוטם במערכות ביטוי שונות, התאמת תהליך תסיסה וכן פיתוח תהליכי הפרדה וניקוי ראשוניים של חלבונים.• בשנת 2010 הצטרף אורי לחברת מרקורי לתפקיד Tech Support בו נתן מענה לפניות ושאלות לגבי מוצרי MERCK השונים. בשנת 2012 בזמן האינטגרציה בין חברת MERCK לחברת MILLIPORE קיבל אורי את תחום ניהול מוצרי מיקרוביולוגיה, במסגרת תפקיד זה השתתף אורי במגוון קורסים והכשרות וכן התמקצע בתחום הוולידציה והוכשר למתן שירותי וולידציה באתר עבור מגוון מוצרי מיקרוביולוגיה של חברת MERCK.