בישראל, תהליך ההתפלה מהווה חלק מרכזי בהפקת מי השתייה. כיום, כ- 70% ממי השתייה בארץ מקורם במפעלי התפלה.זהו נתון מרשים, שכן כמות גדולה של המים המופקת מהים, בעיקר דרך שיטות כמו אוסמוזה הפוכה, מספקת את הדרישה המקומית למי שתייה.החלק הזה מהווה פתרון חשוב בהתמודדות עם מחסור במי גשמים ומקורות מים מתוקים אחרים, במיוחד בעשורים האחרונים, כאשר כמות המשקעים בישראל הולכת ופוחתת, והביקוש למים עולה. ההתפלה בישראל מתבצעת בעיקר במפעלי ההתפלה הגדולים הממוקמים לאורך חופי הים התיכון, כמו במתקן חדרה, אשדוד, שדות ים ואחרים.
בורון הוא מינרל שמצוי במי ים ובמי תהום. בתהליך ההתפלה, שהוא תהליך שבו מים מלוחים מומרמים למים ראויים לשתייה, הבורון מהווה אתגר בשמירה על איכות המים.במהלך התפלת מים באמצעות אוסמוזה הפוכה (RO), בורון עלול לעבור דרך ממברנות ההתפלה בשיעור גבוה יחסית לשאר המלחים והמינרלים, מה שעלול להוביל לריכוזים גבוהים של בורון במי השתייה.
השפעות של בורון במי שתייה:רמות גבוהות של בורון במי שתייה עלולות להוביל לבעיות בריאותיות, במיוחד אצל ילדים ותינוקות. אצל בעלי חיים וצמחים, רמות גבוהות של בורון עלולות לפגוע בבריאותם, בגדילה ובתפקוד האקולוגי.
דרישות רגולציה:במקומות רבים, כולל במדינות המזרח התיכון שבהן נעשה שימוש נרחב בהתפלה, ישנם תקנים ומגבלות על רמות הבורון במי שתייה.בישראל, רמות הבורון במי השתייה מוסדרות על ידי משרד הבריאות. נכון להיום, הרמה המותרת של בורון במי שתייה היא 0.5 מיליגרם לליטר.זאת על פי המלצות ארגון הבריאות העולמי (WHO), שמסווג את רמות הבורון הללו כבטוחות לשתייה, גם עבור אוכלוסיות רגישות כמו ילדים ותינוקות. חשוב לציין כי ברמות גבוהות יותר, בורון עלול להשפיע לרעה על בריאות האדם, ולכן חשוב לוודא כי הרמות נשארות בטווח הבטוח.
אנו מציעים ערכת בדיקה פוטומטרית ®Spectroquant לבורון המסייעת למדוד במדויק את רמות הבורון במים, ולהגיב במידת הצורך במטרה להגן על הסביבה ובריאות הציבור.קיט הבורון עובד בשיטה - בתמיסות חומציות חלשות, בוראט מגיב עם אזומתין H ליצירת תרכובת צהובה שנמדדת פוטומטרית.הקיט בודק בטווח - 0.05 - 2.00 mg/l Bהקיט כולל 25 מבחנות מוכנות.תהליך הבדיקה - מוסיפים 1 מ"ל של ראגנט - Reagent B-1K לתוך מבחנה מוכנה מהקופסא, מוסיפים 4 מ"ל של דוגמא. ממתינים שעה. בודקים את המבחנה בספקטרופוטומטר.לברושור המלא
לפרטים נוספים, תמיכה ומכירה אני לשרותכם
דקלה ונטורה052-3260788[email protected]
מחברת המאמר, דקלה ונטורה, בוגרת תואר ראשון B.Sc. בהוראת המדעים מאוניברסיטת חיפהותואר שני M.H.A במנהל מערכות בריאות מאוניברסיטת בן גוריון.• לדקלה ונטורה ניסיון של 3 שנים בהוראת מדעים בחטיבות ביניים שונות ו- 6 שנים כתועמלנית, מנהלת מוצרים ומנהלת צוות בחברת פרומדיקו.• מיולי 2004 - דקלה עובדת בחברת מרקורי. היא התחילה את עבודתה כמנהלת מוצרי איכות הסביבה ומוצרי מיקרוביולוגיה, בהמשך קבלה לנהל את תחום הכימיקלים, ראגנטים וסולבנטים וגם את תחום מערכות לטיהור מים.
כיום, דקלה מנהלת את היחידה העסקית של מוצרי מעבדה מערכות. תחום אחריותה כולל את תחום איכות הסביבה וכן ניהול של שני מנהלי התחומים: אורי חזום בתחום הביומונטורינג ותכלת קובצי - רבינוביץ בתחום מערכות לטיהור מים, יובל זקן מנהל מכירות HANNA INSTRUMENTS ומוצרי התחום והשירות הטכני: אבישי גורין ומרואן מחמיד.
• דקלה השתתפה בקורסים והשתלמויות בתחומים: כרומטוגרפיה, מיקרוסקופיה, מיקרוביולוגיה, איכות הסביבה, כימקלים, ראגנטים וסולבנטים בחברת Merck.