בקרת איכות מיקרוביולוגית היא היבט חיוני בכל מעבדה העוסקת בבדיקות מיקרוביולוגיות. ודאות ומהימנות תוצאות הבדיקות הן קריטיות הן עבור בריאות הציבור והן עבור תעשיות רבות, כגון תרופות, מזון וקוסמטיקה. חברת MERCK פיתחה שני פתרונות חדשנים בשם ™Vitroids ו Lenticule המסייעים לדייק את הבדיקות המיקרוביולוגיות שלכם.
מהם ™Vitroids ?
™Vitroids הם דיסקים קטנים המכילים מספר ידוע של מיקרואורגניזמים, כגון חיידקים או פטריות. המיקרואורגניזמים הללו מוטבעים במטריצה מוצקה ומתמוססת במים, מה שהופך אותם לקלים לשימוש וקלים לאחסון. ™Vitroids משמשים כתקני בקרת איכות (CRMs) לבדיקת ביצועי שיטות מיקרוביולוגיות שונות.
יתרונות השימוש ב- ™Vitroids
לשימוש ב-™Vitroids יש מספר יתרונות משמעותיים:
יישומים של Vitroids™
משמשים במגוון רחב של יישומים מיקרוביולוגיים, כולל:
Lenticule
Lenticule הינם דיסקים דקים, שקופים המכילים כמות קטנה של מדיום מזון. דיסקים אלה משמשים כבקרת איכות שלילית בבדיקות מיקרוביולוגיות ומאפשרים לוודא שהמדיום והתנאים המשמשים לבדיקות אינם מזוהמים.Lenticule זמינים במגוון רחב של מדיה, דבר המאפשר להתאים אותם לצרכים ספציפיים.
יתרונות השימוש ב-Lenticule:
כיצד משתמשים ב- Lenticule?
השימוש ב-Lenticule פשוט יחסית. ראשית, בוחרים את ה-Lenticule המתאים לזן החיידק או הפטרייה הנבדק. לאחר מכן, מניחים את ה-Lenticule על מצע גידול ומדגירים אותו בתנאים מתאימים. לאחר תקופת הדגירה, סופרים את מספר המושבות שצומחות על פני ה-Lenticule.
מספר המושבות שנספרו משווה לתוצאות הבקרה הצפויות. אם מספר המושבות שנספרו תואם את תוצאות הבקרה הצפויות, ניתן להסיק שהבדיקה בוצעה בצורה מדויקת.
Lenticule: כלי חיוני לבקרת איכות מיקרוביולוגית
Lenticule של חברת MERCK הם כלי חיוני לבקרת איכות במעבדות מיקרוביולוגיה. הם מסייעים להבטיח את דיוק הבדיקות המבוצעות, ובכך תורמים לאבחון נכון וטיפול יעיל במחלות זיהומיות.
בנוסף ליתרונות שהוזכרו לעיל, Lenticule מציעים גם יתרונות נוספים, כגון:
לסיכוםVitroids ו- Lenticule של Merck הינם פתרונות יעילים וקלים לשימוש לבקרת איכות במיקרוביולוגיה. מוצרים אלה מספקים דרך אמינה לוודא שהשיטות, הציוד והמדיה המשמשים לבדיקות מספקים תוצאות מדויקות ועקביות תוך עמידה מלאה בתקנות.למידע נוסף ניתן לפנות אלי,
אורי חזוםמנהל תחום ביומוניטורינגטלפון 054-2478797מייל [email protected]מחבר המאמר, אורי חזום, בוגר לימודי הנדסאי ביוטכנולוגיה וכימיה במכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה• את לימודי ההשלמה לתואר מהנדס ביוטכנולוגיה וכימיה B.Tech ביצע אורי באוניברסיטת אריאל, ואת התואר השני, מוסמך במדעי הרפואה בתחום תורשת האדם ורפואה מולקולרית ביצע באוניברסיטת תל אביב• עבודת התזה נערכה בהנחייתה של פרופסור שקלאי מהמחלקה לתורשת האדם ורפואה מולקולרית, הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א, בנושא "The effect of low oxygen environment on muscle cells". שימוש במודלים המתבססים על עבודה עם תרביות תאים ובעלי חיים.בתקופת התזה אורי היה שותף למחקר נוסף עבור המחלקה לניתוחי חזה, ביה"ח אסף הרופא, צריפין, בנושא "Pulmonary alveolo-capillary pore diameter after lung resection in rats". בה פיתח מודל לאנליזה של קוטר נקבים הנוצרים כתוצאה מניתוחי ריאה.• לאורי נסיון של שנתיים בתור מהנדס תהליכי תסיסה בחברת אינסייט, חברת מו"פ ביוטכנולוגי, פארק המדע רחובות. תפקיד בו היה אחראי על בניית קונסטרוקטים המקודדים לייצור חלבונים רקומביננטים שונים, שיבוטם במערכות ביטוי שונות, התאמת תהליך תסיסה וכן פיתוח תהליכי הפרדה וניקוי ראשוניים של חלבונים.• בשנת 2010 הצטרף אורי לחברת מרקורי לתפקיד Tech Support בו נתן מענה לפניות ושאלות לגבי מוצרי MERCK השונים. בשנת 2012 בזמן האינטגרציה בין חברת MERCK לחברת MILLIPORE קיבל אורי את תחום ניהול מוצרי מיקרוביולוגיה, במסגרת תפקיד זה השתתף אורי במגוון קורסים והכשרות וכן התמקצע בתחום הוולידציה והוכשר למתן שירותי וולידציה באתר עבור מגוון מוצרי מיקרוביולוגיה של חברת MERCK.