אומרים "אל תסתכל בקנקן אלא במה שבתוכו", אבל הרבה פעמים אין ברירה אלא לוודא שגם הקנקן מתאים לנו.במקרה הזה, אם תוכן הקנקן הוא שילוב טכנולוגיות הטיהור של ה Milli-Q, מערכות טיהור המים למעבדה, אז הקנקן הוא עיצוב המערכת והמקום שנדרש עבורה.תוכן הקנקן הוא אכן מאוד חשוב, והוא הפרמטר הראשון בבחירת מערכת Milli-Q למעבדה, איכות המים היא קריטית למחקר שלכם, לדיוק וההדירות והיא תלויה בטכנולוגיות הטיהור. אבל מה יקרה אם לא יהיה לנו איפה למקם את הקנקן, כלומר את מכשיר הMilli-Q, כי הוא גבוה מידי? שביר מידי? תופס יותר מידי מקום?בתכנון הדור החדש של מערכות הMilli-Q שקדה חברת Merck על הקטנת מימדי המכשיר גם משיקולי קיימות, אך בעיקר מתוך היכרות עם חיי היום יום במעבדה.המערכות מהדור החדש תופסות בערך 30% פחות שטח, ההתקנה נעשתה הרבה יותר גמישה ומותאמת למעבדה.בשורות הבאות אציג לכם את דור ה Milli-Q החדש ואשתף בתמונות מהתקנות פה בארץ, בהן התגברנו על אתגרי המיקום הפיסי!
IQ7003/05/10/15
מערכת זו הינה ספינת הדגל של מערכות ה Milli-Q והיא מגיעה במספר דגמים לפי כמויות המים הנדרשות במעבדה.המערכת הזו, כמו כל מערכות הדור החדש שלנו אשר כוללות אוסמוזה הפוכה, מגיעה עם מיכל בגודל של 25, 50 או 100 ליטרים. בחירת גודל המיכל נעשית לפי כמות השימוש היומי ואף לפי המקום הפיסי הזמין במעבדה.המערכת הינה מודולרית, ניתן למקם את יחידת הייצור ואת המיכל במעבדה במספר אפשרויות: מתחת לשולחן, על השולחן או תלוי על הקיר (במידה והקיר יכול לשאת את המשקל).למערכת ניתן לחבר עד 4 נקודות שימוש QPOD/EPOD. מתי נדרשת יותר מנקודת שימוש אחת? במעבדות שנעשה בהן מחקר מגוון ויש צורך בסוגי מים שונים (למשל גם מים לביולוגיה שם צריך מים Pyrogen free וגם לכימיה אנליטית). אפשרות נוספת בה צריך יותר מנקודת שימוש אחת היא כאשר רוצים מים זמינים בשתי מעבדות החולקות קיר, כך מתקינים את המערכת במעבדה אחת, ומוסיפים נקודת שימוש במעבדה סמוכה.
אפשרויות ההתקנה השונות לדור ה Milli-Q החדש.רועי מיה ואלכס מחברת KAHR-Medical Ltd. המפתחת תרופות אימונותרפיות לריפוי סרטן.התחדשו הן במעבר למבנה מעבדות חדש והן במערכתMilli-Q IQ7003 אשר נבחרה בקפידה.המיכל נמצא מתחת לשולחן, המערכת מעל השולחן ונקודות השימוש לשני סוגי המים ליד הכיור.מבחינת המים יש לכם שקט נפשי!
התמונה צולמה על ידי Avishai Goren הטכנאי הוותיק שלנו, לאחר סיום הדרכה לשימוש בMilli-Q.
בחברת כימיה מובילה, נמצאת מערכת Milli-Q IQ7010 – אשר נבחרה כדי לספק מים להזנה של מדיח כלים, לשימושים האנליטים של המעבדה, בעיקר HLPC וגם LCMS רגיש במיוחד.במעבדה זו מיקמו את יחידת הייצור, המיכל ומשאבת ההזנה למדיח כלים מחוץ לחדר, יחד עם QPOD אחד ממנו יוכלו כלל המשתמשים לקחת מים, בעוד שמים עבור LCMS - מנקודת שימוש QPOD עם פילטר סופי LCPAK אשר מהווה פרה-קולונה למים, נמצא בתוך מעבדת הLCMS.
Milli-Q IX7003/05/10/15
מערכת זו מתחברת להזנה של מי ברז ומספקת מים ברמת TYPE II בכמויות של עד כ200 ליטרים ליום, תלוי בדגם המערכת. אידאילית לחברות GLP שרוצות מערכת קומפקטית, פשוטה לתפעול ולתחזוקה.בחברת Vectorious Medical Technologies אפילו מחשב זעיר המושתל בלב הוא כבר מציאות, בזכות האנשים המדהימים. אז למצוא מקום על הקיר עבור מיכל 25 ליטר של מערכת המים בודאי אפשרי!איזה כיף לראות אותם מחייכים אחרי התקנה וולידציה של מערכת Milli-Q IX7003שתעשה את החיים שלהם לנוחים יותר, תעניק להם שקט נפשי, לפחות בכל הקשור למים, ותשאיר אותם פנויים להמשיך לקדם את המדע ואת הרפואה.
Milli-Q IQ7000
למעבדות שיש להן כבר מים מטופלים במעבדה, אנחנו מציעים מערכות אשר מסתמכות על מים אלו, במקום על מי ברז למעבדות GLP, מעבדות אשר רוצות יותר מנקודת שימוש אחת למערכת או מעבדות אשר ברשותן מכשיר ICP-MS אני ממליצה על מכשיר Milli-Q IQ7000 אשר מורכב מיחידת ייצור קומפקטית ונקודת (או נקודות שימוש).במעבדת הפארמה שבתמונה, נשאר מקום צר בין המנדף לקיר. המכשיר עצמו מוקם בפינה לא מנוצלת והQPOD עומד לפניו. התמונה צולמה ממש בעת ההתקנה ולכן יש צינור אשר מחובר לנקודת השימוש – הוא משמש לשטיפה של המתכלים לאחר ההתקנה ומייד אחריה, יאוחסן עד להחלפת המתכלים הבאה!
Milli-Q EQ7000להצגת דגם זה בחרתי לשתף שלוש תמונות על מנת להדגים את שלל אפשרויות ההתקנה. הראשונה מחדר מכשור משותף במכון וייצמן. שם מספר חוקרים מאחדים משאבים, ויש מנהלן אלוף שמתחזק למופת את כל המכשור, כולל את מערכת טיהור המים. החדר נראה קטן מידי בשביל להכיל בנוחות מערכת טיהור מים ועדיין להשאיר גישה נוחה לכיור. תחילה עלתה מחשבה על מערכת תלויה, אבל לא התאפשר מבחינת הגובה והיכולת של חלק מהסטודנטים להגיע בנוחות.הפתרון שלנו היה מערכת Milli-Q EQ7000 כאשר נקודת השימוש והמסך מעוגנים לקיר.
התמונה השנייה, ממעבדה בטכניון שם אפילו מתחת לכיור לא היה מקום, לכן בחרנו למקם את המערכת על מדף גבוה מאוד, עד כי לא שימוש לדבר פרט לאכסון.התמונה השלישית, היה מקום לצד הכיור, ובחרנו בדגם בו המסך ונקודת השימוש משולבות ביחידת הMilli-Q.
Milli-Q EQ7008 דגם אחרון חביב, אשר השקתו השלימה את הדור החדש.דגם זה אידיאלי למעבדות שמסתמכות על מי ברז, לא נדרשות לפרוטוקול IQOQ, אך קבלת מים נקיים מכל קבוצות המזהמים חשובה למחקר. למידע נוסף –לחצו פה
בתמונה ד"ר דוד אשנטרה, מנהל המעבדה של ד"ר חיים טרבס מאוניברסיטת תל אביב עם מערכתMilli-Q EQ7008 החדשה.
במעבדה מערכת LCMS רגישה ושימושים נוספים למים, אשר מושפעים מאיכות המים, ולצורך שמירה על המכשור האנליטי היקר וקבלת תוצאות הדירות ומדוייקות, דרושה למעבדה איכות מים קבועה וגבוהה. מערכת זו מתחברת ישירות למי ברז, מטהרת את המים לכלל שימושי המעבדה הרגישים מכל קבוצות המזהמים, בזכות שילוב טכנולוגיות הכולל בין היתר אוסמוזה הפוכה חכמה ו UV. כך אין תלות במים המטופלים של הבניין.את מיכל האגירה לא רואים בתמונה כי הוא נמצא בפינה, מתחת לשולחן בלי לתפוס מקום!
העיסוק הזה במציאת פתרונות מעשיים ונוחים למעבדות שלכם מרגש ואני שמחה להביא את החידושים מתחום הLab water אליכם במעבדות.דברו איתי ונפגש. יחד נבחר את דגם הMilli-Q שהכי מתאים למעבדה שלך! מערכת שאתם יכולים לסמוך עליה ועל איכות המים שלה, שמעניקה לכם ראש שקט לעסוק במדע ולהנות ממזיגה שעוצרת לבד ומידית מזיגה נשלפת שמעוגנת מגנטית...
אשמח לעמוד לרשותכם בכל עניין!
תכלת קובצ'י רבינוביץ,מנהלת תחום מערכות מים למעבדות במרקורי052-3632489[email protected]מחברת המאמר תכלת קובצ'י רבינוביץ בוגרת תואר ראשון B.Sc. ושני M.Cs בהנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון.• במסגרת עבודת המחקר לתואר השני, הכירה ועבדה במגוון של טכנולוגיות מתחומי הכימיה והביולוגיה. מתחומי הכימיה, בעיקר סינתזת פפטידים solid phase peptide synthesis, HPLC אנליטי וסמי פרפרטיבי, כולל LCMS; מתחומי הביולוגיה עבודה עם חיידקים, MIC ובדיקת פיתוח עמידות לחומרים אנטי מיקרוביאלים, ומעט עבודה עם תרביות תאים.• תכלת עובדת במרקורי מ 2009 ומכירה היטב את צרכי הלקוחות בתחומים השונים, על פי אופי העבודה במעבדות השונות החל ממעבדות פארמה ועד למעבדות אקדמיה. בשנים 2009-2012 כמנהלת מכירות לתחומי הכימיה, בהמשך מ 2012 עד 2015 כמנהלת מכירות למוצרי מדעי החיים והחל מ - 2015 כ - Product specialist לתחום מערכות המים.• במהלך השנים כמנהלת מכירות השתלמה תכלת במגוון נושאים מקצועיים בתוך מרקורי, וכן מ - 2016 ועד היום משתלמת תכלת בקורסים מקצועיים המועברים במטה Merck Millipore בצרפת, בתחום המים למעבדות.בהשתלמויות אלו משתתפים מנהלי מוצרים מתחום המים למעבדות מכל העולם, תכלת אחראית להבאת הידע העדכני והרלוונטי ביותר ללקוחות בארץ.