הגורם המשותף המאחד את יצרני המזון בעולה הינו מניעת היווצרות חיידקים מחוללי מחלות (פתוגנים) במזון.מקרה של המצאות פתוגן במזון יכולה להיות הרת אסון הן לצרכן, למוצר וליצרנית המותג.המפתח בתהליך מניעת הופעת פתוגנים במזון הינו בחירת שיטת בדיקת הפתוגנים המיושמת ע"י יצרני המזון לאורך כל תהליך הייצור וזאת החל מבחירה קפדנית של חומרי הגלם המשמשים לייצור , ניטור הייצור וכלה בבדיקת המוצר הסופי.לחברת MERCK מגוון מוצרים המאפשרים ניטור אפקטיבי של תהליך הייצור • MAS-100 ECO דוגם אוויר אקטיבי לבדיקת סביבת הייצור• ערכות לבדיקת ניקיון משטחים• מכשיר לבדיקת ניקיון משטחים מהיר מבוסס ATP• ערכות לבדיקת מים המשמשים לייצורלאחרונה עם רכישת חברת BIOCONTROL האמריקאית ע"י חברת MERCK השלימה בעצם החברה אפשרות למתן פתרון מלא ליצרני המזון ע"י שילוב של שיטות מולקולריות חדשניות לבדיקת פתוגנים.קיימות מגוון טכנולוגיות בשוק לבדיקת פתוגנים המאפשרות קבלות תוצאות בטווח זמנים קצר אולם הרבה פעמים משמעות קיצור זמנים לקבלת התוצאה באה על חשבון מהימנות התשובה.טכנולוגית ה Assurance GDS® משלבת מספר פרמטרים חשובים :• מהירות – מכשיר ה Assurance GDS Rotor-Gene® הינו 100% מהיר יותר לעומת מכשירי PCR אחרים וזאת ע"י שימוש בטכנולוגיה חדשנית המאפשרת קיצור של יותר משעתיים בזמן האמפליפיקציה.• שיטה ידידותית למשתמש – אין צורך בצנטריפוגה, בלוק חימום, חיסכון בזמני המתנה.• ספציפיות – שימוש בפרימרים ופרובים ייחודיים המונעים קרוס ראקטיביות ומורידים false positive .• רגישות – שימוש בטכנולוגיה חדשנית ויחודית במהלך הכנת הדוגמא מאפשר קבלת רגישות גבוהה וכן עבודה עם דוגמאות מזון שומניות וקשות לבדיקה כגון : שוקולדים , טחינה וכדו.למערכת אפשרות אוטומציה עובדה ההופכת את השיטה לישימה עבור כל יצרנית מזון או מעבדת בדיקה בנפחי עבודה קטנים בינוניים וגדולים.ביום רביעי 17 באוקטובר 2018 תגיע לארץ מנהלת המוצר בחברת MERCK לסמינר שיערך במשרדי מרקורי, בסמינר תינתן סקירה של הטכנולוגיה וכן ישולב חלק מעשי שיאפשר התנסות עם נוחות העבודה של השיטה.לפרטים נוספים והרשמה ניתן לפנות אליאורי חזום[email protected]מחבר המאמר, אורי חזום, בוגר לימודי הנדסאי ביוטכנולוגיה וכימיה במכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה• את לימודי ההשלמה לתואר מהנדס ביוטכנולוגיה וכימיה B.Tech ביצע אורי באוניברסיטת אריאל, ואת התואר השני ,מוסמך במדעי הרפואה בתחום תורשת האדם ורפואה מולקולרית ביצע באוניברסיטת תל אביב• עבודת התזה נערכה בהנחייתה של פרופסור שקלאי מהמחלקה לתורשת האדם ורפואה מולקולרית, הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א, בנושא "The effect of low oxygen environment on muscle cells". שימוש במודלים המתבססים על עבודה עם תרביות תאים ובעלי חיים.בתקופת התזה אורי היה שותף למחקר נוסף עבור המחלקה לניתוחי חזה, ביה"ח אסף הרופא, צריפין, בנושא "Pulmonary alveolo-capillary pore diameter after lung resection in rats". בה פיתח מודל לאנליזה של קוטר נקבים הנוצרים כתוצאה מניתוחי ריאה.• לאורי נסיון של שנתיים בתור מהנדס תהליכי תסיסה בחברת אינסייט, חברת מו"פ ביוטכנולוגי, פארק המדע רחובות. תפקיד בו היה אחראי על בניית קונסטרוקטים המקודדים לייצור חלבונים רקומביננטים שונים, שיבוטם במערכות ביטוי שונות, התאמת תהליך תסיסה וכן פיתוח תהליכי הפרדה וניקוי ראשוניים של חלבונים.• בשנת 2010 הצטרף אורי לחברת מרקורי לתפקיד Tech Support בו נתן מענה לפניות ושאלות לגבי מוצרי MERCK השונים. בשנת 2012 בזמן האינגרציה בין חברת MERCK לחברת MILLIPORE קיבל אורי את תחום ניהול מוצרי מיקרוביולוגיה, במסגרת תפקיד זה השתתף אורי במגוון קורסים והכשרות וכן התמקצע בתחום הוולידציה והוכשר למתן שירותי וולידציה באתר עבור מגוון מוצרי מיקרוביולוגיה של חברת MERCK.