יש לך debri או אגרגטים בתרבית?רוצה תרבית הומוגנית? אם התשובה לאחת השאלות היא כן אז הפוסט הבא הוא בשבילך:לתאי גזע עובריים בתנאים מתאימים יש יכולת התרבות לאורך זמן רב לכל סוגי התאים בגוף, בשל כך נקראים פלוריפוטנטים. תכונות אלו מאפשרות נגישות לתאים מרקמות שונות בגוף, תאים אשר שימושיים בהרבה מחקרים קליניים . בגידול תאי גזע עובריים בתרחיף קיימת התמיינות ספונטנית בה נוצרים גופים עובריים Embryoid bodies (EBs) שמהם ניתן להפיק תאים משלושת שכבות הנבט. על מנת לשמור את תכונת הפלוריפוטנטיות של תרבית תאי גזע רצוי להיפטר מ- EBs. במקרים אחרים בהם EBs משמשים כפלטפורמה להתמיינות והפקת תאים ספציפיים נרצה לבודד אותם מהתרבית. כך שיש חוקרים שיעדיפו את התרבית שלהם הומוגנית ללא EBs ואילו במקרים אחרים דווקא יהיה צורך ב- EBs, שהינם תאי גזע שעברו התמיינות.יתכנו מקרים נוספים בהם יהיה צורך להפטר מאגרגטים שבתרבית ומחלקיקים לא רצויים (debri), בנוסף לדוגמא שנתנו כאן.התמונה הבאה מציגה EBs שנוצרו מ- ES:
כשיש צורך בקבלת EBs או בקבלת תרבית הומוגנית למשל, ניתן להשקיע את האגרגטים הגדולים בכוח הגרביטציה, אך שיטה זו מגדילה את הסיכויים לאבד תאים רצויים.אז מה כן ניתן לעשות?ה- Steriflip® שלנו יכול לסייע לכם לקבל תרבית הומוגנית לפי הצורך המחקרי שלכם, תוך שמירה על סטריליות ועבודה בטוחה והדירה.לשם כך תוכלו להשתמש ב- Steriflip® עם ממברנת ניילון בעלת נקבוביות בגדלים 20,40,60 ו- 100 מיקרון.לסיכום, בעזרת Steriflip® אפשר בקלות ובנוחות לשמור על תרבית אגרגטים בגודל הומוגני ולהיפטר מתאים ממוינים או להפך לבודד אותם.
לצפיה בסרטון הדגמה על אופן השימוש ב- Steriflip® לחצו כאןלמידע נוסף על ה- Steriflip® לחצו כאןלהזמנות לחצו כאן תודה לפלורינה מישלוב על כתיבת הפוסטפנו אלינו לקבלת רפרנס לשמוש ב- Steriflip® הפקת קרדיומיוציטים : Isolation of Cardiac Stem Cells and their Differentiation into Cardiomyocytesמירב גרבי[email protected]0524854147
מחברת המאמר, מירב גרבי הינה בוגרת תואר ראשון בביולוגיה B.Sc. ותואר שני M.Sc. בביוכימיה מאוניברסיטת בר אילן.• למירב גרבי ניסיון של 3 שנים בעבודת מחקר במחלקה ל Cellular and Developmental Biology בביה"ס לרפואה New York, Mount Sinai School of Medicine • במסגרת עבודה זו חקרה את ההבדלים בין Fibroblast growth factors -FGFs לבין FGF homologous factors FHFs ע"י השריית מוטציה בחלבונים רקומביננטיים והכנה פרפרטיבית של החלבונים לאנליזה בקריסטלוגרפיה.• למירב מומחיות בשיטות: ביולוגיה מולקולרית, יצירת קונסטרקטים , RT-PCR, PCR טרנספקיות וטרנספורמציות, ביטוי חלבונים בחידקים, מיצוי חלבונים, טיהור חלבונים בקולונות אפיניות להפרין, ניקל וגלוטטיון, פתרון בעיות אגרגציה ופרסיפיטציה של חלבונים, אנליזת חלבונים בשיטת ווסטרן, צביעות קומסי וצביעות כסף של ג'לים, טרנספקציה לתרביות תאים, מבחני MTT לתרביות תאים ועוד.• מ - 2006- מנהלת את תחום מדעי החיים בחברת מרקורי לאחר שבמשך כעשור ניהלה גם את תחום הכרומטוגרפיה • מירב גרבי השתתפה בקורסים והשתלמויות בתחומים: כרומטוגרפיה, מיקרוסקופיה ומדעי החיים בחברת Merck .